Skip to content

Historia

Helsingin ydinkeskustassa jo vuodesta 1989.

Armon vuonna 1988 istui pieni seurue viinilasien ääressä ja mietti, miten varastoida viinejä, joita ei heti juotu. Suurista määristä ei ollut kyse, mutta joka tapauksessa liian monesta pullosta, jotta ne olisi voinut säilyttää keittiössä tai komerossa. Koska kaikki läsnäolijat olivat kaupunkilaisia, tarkistettiin jokaisen talon kellarit, surkein tuloksin. Kuumaa, ahdasta, pölyistä, heikot ovet, seinät kanaverkkoa; investointi niiden muuttamiseksi toimivaksi viinikellariksi olisi varsin suuri.

"Istuttuamme hiukan kauemmin ja juotuamme vielä lisää hyvää viiniä sai joku meistä hienon idean hankkia suurempi kellari, jossa meidän lisäksemme muutkin voisivat säilyttää viininsä. Idean kehittelyä jatkettiin ajatuksella sisustaa kellariin maisteluhuone, ja miksipä ei samalla rakentaa oikea juhlatila suurempia tilaisuuksia varten, joita ei haluttu tai voitu järjestää kotona. Paljon muitakin ideoita saatiin, mutta niihin on turha puuttua tässä", kertoo Winecellars Oy:n ensimmäinen toimitusjohtaja ja yksi perustajista.

Ajatus viinikellarista, viiniklubista ja juhlatilasta oli siis selvä, mutta sehän oli vain idea, josta varsinainen työ vasta alkoi. Muodoksi valittiin osakeyhtiö, koska silloin olisi yksiselitteinen laki noudatettavaksi ongelmatilanteissa. "Ongelmia ilmaantuisi ennemmin tai myöhemmin, se oli meille selvää. Seuraava askel oli keksiä yhtiölle nimi: Winelovers, sehän kuulosti hyvältä. Siitä vain työhön."

Näin siis Winecellarsin, viinikellarin tarina alkoi. Tuolloin viinikulttuuri ja viiniharrastus Suomessa oli vasta orastavassa alkuvaiheessa. Ja runsaat 35 vuotta on jo tästäkin vierähtänyt.