Skip to content

Tulevat tapahtumat

Winecellarsissa nautitaan viinin ja ruoan parissa. Tapahtumia on sekä jäsenille, että kaikille avoimia iltamia.

syksyn 2025 tapahtumat 

EXCLUSIVE TIISTAI 2.9. KLO 18:00: BERINGER PRIVATE RESERVE - UUDEN MAAILMAN CABERNET SAUVIGNONIN KLASSIKKO

Beringerin viinintekijät Myron Nightingale ja Ed Spargia loivat Private Reserven vuonna 1977 tavoiteenaan tuottaa Napa Valleyn parasta Cabernet Sauvignonia. He lunastivat lupauksensa. Beringerin Private Reserve on, paitsi Yhdysvaltojen, myös koko viinimaailman Cabernet Sauvignon klassikko. Se saa vuodesta vuoteen kiitettäviä arvosteluja viinikriitikoilta ympäri maailman.  

Meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus maistaa viiniä kymmenen eri vuosikertaa neljältä eri vuosikymmeneltä.  

Maistettavat Beringer Private Reserve Cabernet Sauvignon vuosikerrat: 1985, 1991, 1992, 1993, 1994, 1997, 2005, 2006, 2009, 2016  

Viineille iltapala. 

Viinit on kerännyt osakkaamme Jukka Viitanen ja Petteri Harjula. 

lllan osallistumismaksu on 115 € / hlö.  Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628. Ohjeet ilmoittautumisen jälkeen. Paikkoja rajatusti!  

WINEMAKERS 11.9. KLO 18:00: WEINGUT STEININGER  

Saamme Itävallan Kamptalista kylään perinteikkään Weingut Steiningerin omistajan ja viinintekijän Eva Steiningerin. Steininger on erikoistunut Grüner Veltlineriin, mutta Evan kanssa maistamme laajasti myös talon muuta tuotantoa: Rieslingiä, roséta,  Zweigelt- ja Pinot Noir punaviinejä, sekä talon perinteisellä tavalla valmistettuja ja palkittuja kuohuviinejä.  Eva tutustuttaa meidät myös talon historiaan ja nykypäivään.  

 Maistamme kymmen Weingut Steiningerin viiniä: 

 Kuohuviinit 

Grüner Veltliner Brut 2019 

Muskateller Sekt 2022 

Cabernet Sauvignon Rosé Sekt Brut 2022 

Valkoviinit 

Grüner Veltliner Kamptal 2024 

Grüner Veltliner Reserve Ried Loisium 2023 

Riesling Kamptal 2024 

Riesling Reserve Steinhaus 2022 

Rosé 

Cabernet Sauvignon Rosé 2023 

Punaviinit 

Pinot Noir 2022 

Zweigelt 2022 

Illan osallistumismaksu on 44 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628  viimeistään 8.9, jolloin myös maksun on oltava Winecellarsin tilillä FI44 4055 00100029 84. 

JÄSENILTA KESKIVIIKKO 24.9. KLO 18:00: MIKKO UTTER – KOKILLE KYLÄÄN  

Vierailemme Mikko Utterilla Lohjalla. Kahdeksan paikkainen, ainutlaatuisella konseptilla ja yhden miehen voimilla toimiva ravintola sai keväällä Helsingin Sanomien ruokakriitikolta täydet viisi tähteä ja luonnehdinnan “Lohjan ihme”. Jo pitkään Mikko Utter on saanut kiitettäviä arvioita, esim Suomen Gastronominen Seura valitsi sen vuoden ravintolaksi 2023.  

Paitsi ruoastaan, on Mikko Utter tunnettu myös upeista viineistään. Menun viinipaketit koostuvat erinomaisesti valituista ja usein meillä ravintoloissa harvoin nähdyistä viineistä. Mikko Utterin Schatzkammer puhuu viineissä puolestaan, mutta hän korostaa, että se ei ole viinilista, vaan harrastajan kellari. Schatzkammerista viinit onkin tilattava etukäteen.  

 Menu 85 € / hlö ja viineihin valittavissa menulle tehty viinipaketti tai voimme valita ne etukäteen Mikon Schatzkammerista eli aarrekammiosta. Matkaa teemme pikkubussilla Lohjalle ja takaisin. Sen kustannukset jaamme. Lähtö Winecellarsilta klo 16:30. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628. Paikkoja rajatusti vain 8 henkilölle! 

EXCLUSIVE TIISTAI 7.10. KLO 18:00: CHABLIS PREMIER CRU – HELMIÄ UUDEN POLVEN TUOTTAJILTA   

Laseissamme on Premier Cru -viinejä uuden polven Chablis-tuottajien parhaimmistolta sekä yksi todellinen klassikko. Maistamme kahdeksan viiniä ja keskustelemme Chablis'n tuottajafilosofioista, tarhoista ja ilmastohaasteista. 

Chablis-herkut maistattaa ja tarinat kertoo viinimestari, samppanjaritaritar ja osakkaamme Sanna Kissakangas. Chablis'ta useita kertoja kierrelleellä Sannalla on vankka tuntemus alueesta ja sen tuottajista. Sanna on tullut tutuksi Viinilehden pitkäaikaisena skribenttinä ja elämyksellisistä viinitastingeistä, joita hän on järjestänyt vuodesta 2009. 

Maistettavat viinit: 

Eleni & Edouard Vocoret Chablis Premier Cru Les Butteaux 2017 

Pattes Loup Chablis Premier Cru Butteaux 2017 

Samuel Billaud Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes 2017 

Jérémy Arnaud Chablis Premier Cru Vau de Vey 2018 

Simonnet-Febvre Chablis Premier Cru Mont de Milieu 2019  

Roland Lavantureux Chablis Premier Cru Vau de Vey 2021 

Patrick Piuze Chablis Premier Cru Vaulorent 2021 

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Vaudevey 2022 

Viineille iltapala. 

Osallistumismaksu on 115 € / hlö.  Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628. Ohjeet ilmoittautumisen jälkeen. Paikkoja rajatusti!  

JÄSENILTA KESKIVIIKKO 22.10. KLO 18:00: WECHEF – RANSKALAINEN ILLALLINEN  

WeChef on ranskalainen kokkikoulu Helsingin Punavuoresta, joka kokkikurssien lisäksi tarjoaa illallisillaan gastronomisia elämyksiä. Saamme vieraaksi WeChefin Chef de Cuisinen Jenni Tuomisen. Ainoana suomalaisena Pariisin Le Cordon Bleussa Grand Diplôme -opinnot suorittanut Jenni on toiminut usean ravintolan keittiömestarina. Hän vastasi Suomen EU-puheenjohtajakauden 2019 kaikista virallisista tarjoiluista Brysselissä. Jenni on myös julkaissut kokkikirjan Popup ja esiintynyt lukuisissa televisio-ohjelmissa. Jenni valmistaa meille viiden ruokalajin ranskalaisen illallisen: 

Foie gras-moussella täytetty tuulihattu, roseepippuria (amuse-bouche) 

Kampasimpukkacarpaccio, paahdettua juuriselleriä ja hasselpähkinää, hasselpähkinävinegrettiä, savustettua ranskankermaa  

Naudanlihatartar, tryffelimajoneesia, pikkelöityjä kanttarelleja, kapriksia 

Ankanrintaa, hapankirsikkagastrique, palsternakka pyree, glaseerattuja juureksia 

Päärynä-mantelitarteletti, tonkapapumoussea, pikkelöityjä karviaisia 

Viinit menulle valitsee viinipastori Juha Rantala. Nautimme:  Laadukkaat kuohuviinin, kaksi valko- ja punaviiniä ja jälkiruokaviinin. 

Ranskalaisen illallisen osallistumismaksu on 115 €. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628. Illallisen toteutuminen vaatii minimissään 18 henkilöä.  

EXCLUSIVE TIISTAI 4.11. KLO 18:00: WEINGUT JEAN STODDEN - TAVOITTEENA TÄYDELLINEN PINOT NOIR 

Weingut Jean Stodden on huipputuottaja Ahrin jokilaaksosta Pohjois-Saksasta. Suku on viljellyt viiniä alueella vuodesta 1578 ja omia viinejä on tuotettu vuodesta 1900.  

Maailman maineeseen talon on nostanut lempinimellä “Ahrin Pinot Noir-hullu" tunnettu Jean Stodden. Hänen tavoitteenaan on tuottaa täydellistä Pinot Noiria. Päämäärässä häntä auttavat alueen parhaat palstat.  

Maistamme seitsemän viiniä viideltä eri Grosse Lage tarhalta. Viinit ovat saaneet arvioita sarjassa 92-95 pistettä. Huippuarvoita on saanut myös tulvaviini Alexander die Grossen. Tulvan viemästä viinistä tiedetään, että se on Grosses Gewächs, mutta ei miltä tarhalta. Viineille haastaja sokkona.  

Maistettavat viinit: 

Dernauer Hardtberg Spätburgunder Grosses Gewächs 2019  

Neuenahrer Sonnenberg Spätburgunder Grosses Gewächs 2019 

Recher Herrenberg Spätburgunder Grosses Gewächs 2019 

Mayschosser Mönchberg Spätburgunder Grosses Gewächs 2019  

Alexander die Grossen Spätburgunder 2020 (Grosses Gewächs tulvaviini) 

Neuenahrer Sonnenberg Spätburgunder Grosses Gewächs 2022 

Walporzheimer Kräuterberg Spätburgunder Grosses Gewächs 2022 

Haastaja sokkona  

Viineille iltapala. 

Viinit on kerännyt osakkaamme Irja ja Martti Helsilä. Teemaan johdattaa viinipastori Juha Rantala. 

lllan osallistumismaksu on 122 € / hlö.  Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628. Ohjeet ilmoittautumisen jälkeen. Paikkoja rajatusti! 

SAVE THE DATE: JÄSENILTA KESKIVIIKKO 26.11. KLO 18:00: TEEMA AUKI  

EXCLUSIVE TIISTAI 9.12. KLO 18:00: LE PIANE BOCA - ALTO PIEMONTEN HELMI   

Le Pianen perustaja Christoph Kuenzli vieraili 1990-luvulla Bocan unohdetuilla viinitarhoilla Pohjois-Piemontessa ja vakuuttui alueen mahdollisuuksista tuottaa huippuviinejä. Tämä Piemonten alue tunnetaan myös nimellä Alto Piemonte ja se oli 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa Italian tärkeimpiä viinin viljelyalueita. Viljelys kuitenkin keskittyi Piemonten eteläisimpiin osiin ja Alto Piemonten tarhat metsittyivät.  

Vuonna 1998 Kuenzli osti Bocan villiintyneitä tarhoja ja alkoi palauttaa alueen mainetta. Tänään tila on kahdeksan hehtaaria ja tuottaa kahdeksaa eri viiniä alueen alkuperäisistä lajikkeista.  

Meillä on maistossa tilan huippuviini Boca, joka on Nebbiolo-viini täydennettynä Vespolina-lajikkeella. Mukana myös Bocan isoveli Plinius, johon valitaan Bocan parhaat viinit. Pliniusta on tuotettu tilan historiassa vain kahtena vuonna. Viinit ovat saaneet kiitettäviä kansainvälisiä arvioita ja Boca on valittu 50 parhaan italialaisen viinin joukkoon. 

Maistettavat viinit: 

Le Piane Boca: 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2019 

Le Piane Plinius Boca: 2007, 2017 

Viineille iltapala  

Viinit on kerännyt edesmennyt osakkaamme ja Le Pianen osakas Erik Törnroos. Teemaan johdattaa ja viinit maistattaa viinipastori Juha Rantala.  

lllan osallistumismaksu on 117 € / hlö.  Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628. Ohjeet ilmoittautumisen jälkeen. Paikkoja rajatusti! 

menneet tapahtumat 

EXCLUSIVE TIISTAI 11.2. KLO 18:00: WEINGUT MUSTER.GAMLITZ - MAAILMAN PARAS SAUVIGNON BLANC  

Kilpailussa The Sauvignon Selection by CMB (Concours Mondial de Bruxelles) vuonna 2024 56 tuomaria ympäri maailman valitsivat 1285:sta  Sauvignon Blancista maailman parasta. Viinit tulivat 27:sta eri maasta.  Voittajaksi julistettiin Muster.Gamlitzin Sauvignon Blanc Ried Grubtal 2020 Itävallan Styriasta (Steiermark). Talo sai palkintoja myös muissa kategorioissa. Myös alueen muiden tuottajien viinit menestyivät. Styrian viinit voittivat 19:sta saavutettavissa olevasta kultamitalista 11. 

Kuten kilpailu osoitti, on Itavallan Styria ja varsinkin sen eteläinen osa maailman parhaiden Sauvignon Blancien valtakuntaa. Muster.Gamlitz sijaitsee nimensä mukaisesti Gamlitzin alueella eteläisessä Styriassa (Südsteiermark) aivan Slovenian rajalla. Tilan viljelyksillä on pitkä historia. Musterin perheen omistuksessa ne ovat olleet vuodesta 2000 . Omistaja ja viinintekijä Reinhold Muster on kehittänyt tilaa vahvasti ja on oman tiensä kulkija. Kunnioittaen alueen viljelijäkollegat kertovat hänen viljelevän 50 hehtaarin tilaansa “pää pilvissä ja kädet mullassa”.  

Alkumalja: 

Weingut Ebner-Ebenauer: Cuvee Courage Zero Dosage Vintage  

Maistettavat viinit: 

Sauvignon Blanc Reverenz 2007, 2010, 2015, 2017, 2019, 2020  

Sauvignon Blanc Ried Grubthal 2020 (voittajaviini) 

Sauvignon Blanc Illyr 2022 

Viineille iltapala. 

Viinit on kerännyt osakaspariskunta Martti ja Irja Helsilä. Heidän kanssaan teemaan johdattaa viinipastori Juha Rantala. 

lllan osallistumismaksu on 103 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628. Ohjeet ilmoittautumisen jälkeen. Paikkoja rajatusti! 

 

JÄSENILTA KESKIVIIKKO 26.2. KLO 18:00: KROHN - PORT WINE SHIPPERS SINCE 1865  

Kaksi nuorta norjalaista serkusta Theodor Wiese ja Dankert Krohn perustivat yhtiön 1865. He myivät portviiniä Skandinavian ja Saksan markkinoille. Kun Wiese päätti luopua osuudestaan, tuli yhtiöstä kokonaan Krohnin perheen omistama. 1930-luvun alussa Krohnin perhe luopui liiketoiminnasta ja yhtiön osti yrityksessä pitkään toiminut portugalilainen Edmundo Falcäo Carneiro. Krohnin portviinitalo välttyi joutumasta englantilaisen portviinimafian käsiin ja oli täysin portugalilainen perheyhtiö. Näin jatkui 80 vuotta. Tänään portviinitalon omistaa WineStone Group, jolla on omistuksessaan viinitaloja mm. Dourossa ja Vinho Verdessä. Nykyään Krohn on tunnettu etenkin pitkään tynnyrikypsytetyistä Tawny- ja Colheita- sekä laadukkaista Vintage portviineistään.  

Krohnin portviinitalon tarinan kertoo ja viinit maistattaa kaksi Heikkiä: markkinoillamme Krohnin portviineistä huoltapitävä Heikki Lindbohm (Lindbohm & Partners) ja Heikki Korosuo, joka on Krohnin suvun edustaja Suomessa.  

Maistettavat portviinit: 

Lágrima Fine White   

Ruby  

10 Year Old Tawny  

Late Bottled Vintage 2017 

Colheita 2014  

Vintage 1970  

Portviineille erityyppistä sopivaa maisteltavaa.  

Illan osallistumismaksu on 69 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628  viimeistään 19.2, jolloin myös maksun on oltava Winecellarsin tilillä FI44 4055 00100029 84                                                                                   

EXCLUSIVE TIISTAI 4.3. KLO 18:00: PODERI ALDO CONTERNO - BAROLON KUNINKAALLINEN

Poderi Aldo Conternoa pidetään yhtenä parhaista Barolo-tuottajista. Viinintekemisen taito on periytynyt suvussa pitkään. Monet pitävät 2012 edesmennyttä Aldo Conternoa alueen kaikkien aikojen parhaana viinintekijänä. Tänään perinnettä jatkavat pojat Franco, Stefano ja Giacomo. 

Viljelykset ja viinilä sijaitsevat Bussiassa Monteforte d´Albassa Barolon sydämessä.  

Pääsemme maistamaan markkinoillamme harvoin saatavilla olevat tarhaviinit Romirascon, Colonellon ja Cicalan, eri viinitarhoilta tulevan Barolo Bussian että Conternon 1969 ostaman Favot tilan mukaan nimetyn Langhe Nebbiolon. Mielenkiintoinen on myös kukkulaiselta Conca Tre Pilen viinitarhalta tuleva Barbera.  Poderi Aldo Conternon viinejä haastaa Albino Roccan Barbaresco. 

Maistettavat viinit: 

Barolo Romirasco 2011 

Barolo Colonello 2014 

Barolo Cicala 2012 

Barolo Bussia 2014 

Il Favot Nebbiolo 2012 

Conca Tre Pile Barbera d`Alba 2015 

Haastajana: 

Albino Rocca Barbaresco Ronchi Riserva 2011 

Viineille iltapala. 

Illan teemaan johdattavat viinipastori Juha Rantala ja osakkaamme Petri Syrjänen, joka on kerännyt viinit.  

lllan osallistumismaksu on 139 € / hlö.  Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628. Ohjeet ilmoittautumisen jälkeen. Paikkoja rajatusti! 

Huom! Tasting on pidetty samoilla Aldo Conteron viineillä helmikuussa 2022, jolloin kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan. Joten nyt uusinta.  

 

JÄSENILTA KESKIVIIKKO 26.3. KLO 18:00: LA ESPAÑA BLANCA 

Laseissamme on trendikkäitä valkoviinejä eri puolilta Espanjaa. Vierailemme viinien myötä kahdeksalla eri viinialueella ja tutustumme niiden persoonallisiin viineihin ja lajikkeisiin.  

Illan viinit maistattaa ja kiehtovat tarinat kertoo uusi osakkaamme, viinimestari ja samppanjaritaritar Sanna Kissakangas. Espanjan viineihin hurahtaneella Sannalla on laajasti omakohtaista kokemusta Espanjan eri viinialueista ja tuottajista. Sanna on tullut tutuksi Viinilehden pitkäaikaisena skribenttinä ja elämyksellisistä viinitastingeistä, joita hän on järjestänyt vuodesta 2009. Tastingin myötä toivotamme Sannan tervetulleeksi joukkoomme.  

Maistettavat viinit: 

Gorka Izagirre Basque 2023, DO Bizkaiko Txakolina, Baskimaa  

Fragas Do Lecer 2023, DO Monterrei, Galicia 

Piedra Fluida Blanco 2022, DOP Islas Canarias, Tenerife 

Alta Alella Tallarol 2022, DO Alella, Katalonia 

Campillo Blanco Fermentado en Barrica 2022, DOCa Rioja 

Sanz El Loco de Finca La Colina 2022, DO Rueda 

Blanc d`Enguera 2022, DO Valencia 

Mesquida Mora Sincronia Blanc 2022, IGP Vi de la Terra Mallorca 

Viineille iltapala. 

Illan osallistumismaksu on 73 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628  viimeistään 19.3, jolloin myös maksun on oltava Winecellarsin tilillä FI44 4055 00100029 84. 

 

EXCLUSIVE TIISTAI 8.4. KLO 18:00: FELTON ROAD – UUDEN SEELANNIN PINOT NOIR PARHAIMILLAAN 

Felton Road sai alkunsa vuonna 1992, kun sen perustaja Stewart Elms istutti ensimmäiset köynnökset nimeään kantavalle palstalle Bannockburnin alueelle Central Otagoon. Vuodesta 2000 tilan omistaneen Nigel Greeningin mukana on tilaan liitetty kolme muuta viinitarhaa: Cornish Point, Calvert ja MacMuir.  

Vuodesta 2002 tilalla siirryttiin luonnonmukaiseen biodynaamiseen viljelyyn ja vuodesta 2010 kaikilla tarhoilla on ollut Demeter-sertifikaatti. 

Felton Roadin menestykseen on jo vuodesta 1997 vaikuttanut viinintekijänä Blair Walter, jolla on kokemusta Kaliforniasta, Oregonista ja Bourgognesta ja jonka viinivalmistuksen ideologia “hands off eli näpit irti” on herättänyt huomiota ja tuottanut erinomaisia arvioita saaneita viinejä.  

Tastingin aloitamme alueviineillä Bannockburn Chardonnay´lla ja Pinot Noir´lla, jonka jälkeen maistamme kaikki Pinot Noir palstaviinit, päätyen vanhimmalta Elmsin viinitarhalta tulevaan Block 3 Pinot Noir´iin.  

Bourgognen asiantuntija Jasper Morris on antanut viineille arvoita välillä 93 –95 pistettä.   

Alkumalja: 

Bannockburn Chardonnay 2021 

Maistettavat viinit: 

Bannockburn Pinot Noir 2022 

Calvert Pinot Noir 2021 

Calvert Pinot Noir 2022 

Cornish Point Pinot Noir 2021 

Cornish Point Pinot Noir 2022 

MacMuir Pinot Noir 2021 

MacMuir Pinot Noir 2022 

Block 3 Pinot Noir 2022 

Viinit on kerännyt ja teemaan johdattaa viinipastori Juha Rantala.  Viineille iltapala.  

lllan osallistumismaksu on 112 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628. Ohjeet ilmoittautumisen jälkeen. Paikkoja rajatusti!