Skip to content

Tulevat tapahtumat

Winecellarsissa nautitaan viinin ja ruoan parissa. Tapahtumia on sekä jäsenille, että kaikille avoimia iltamia.

EXCLUSIVE TIISTAI 8.10. KLO 18.00: MAS DE DAUMAS GASSAC: LANGUEDOC-ROUSSILLONIN HELMI  

Mas de Daumas Gassac sai alkunsa 1970-luvun alussa, kun Guibertin perhe löysi alueelta vanhan majatalon tiluksineen kodikseen. Heidän ystävänsä, professori Bordeaux´n yliopistosta vieraili tilalla ja vakuuttui, että tila pystyisi tuottaamaan huipputason punaviinejä. Tilan ensimmäiset Cabernet Sauvignon-köynnökset istutettiin vuonna 1972. 

Vuonna 1978 Bordeaux´n huipputaloja konsultoiva enologi Emile Peynaud vaikuttui tilasta ja alkoi konsultoida viininvalmistusta. Viinit alkoivat saada kansainvälistä huomiota ja niitä verrattiin Grand Cru Bordeaux´hon. 

Tänään tilaa pidetään yhtenä Etelä-Ranskan parhaista. Se on edelleen Guibertin perheen omistuksessa ja sen 50 hehtaarin tarhoja muunnetaan biodynaamisiksi. 

Maistettavat viinit: 

Mas de Daumas Gassac Blanc 2015, 2016, 2021, 2023 

Mas de Daumas Gassac Rouge 2011, 2013, 2016, 2019, 2022  

Viinit maistattaa ja tarinat kertoo viiniasiantuntija Petteri Harjula. Viineille iltapala. 

Illan osallistumismaksu on 98 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628. Ohjeet ilmoittautumisen jälkeen. Paikkoja rajoitetusti! 

JÄSENILTA WINEMAKERS KESKIVIIKKO 23.10. KLO 18:00: PONGRÁCZ – SAMPPAJAN HAASTAJA ETELÄ-AFRIKASTA  

Pongrácz kuohuviinit on nimetty unkarilaisen aatelismiehen Desiderius Pongráczin mukaan. Hän loikkasi Unkarista rautaesiripun takaa Etelä-Afrikkaan toisen maailman sodan jälkeen. Hän työskenteli yli 20 vuoden ajan viininviljelyksen ja viinin tutkimuksen parissa, ollen yksi keskeisimpiä henkilöitä Etelä-Afrikan viinituotannon kehityksessä.  

Pongrácz kuohuviinit tuotetaan Etelä-Afrikan Coastal Regionin alueella, joka kattaa maan tärkeimmät viinialueet. Ne valmistetaan perinteisellä pullokypsytyksellä, joka Etelä-Afrikassa tunnetaan termillä Méthode Cap Classique. Lajikkeina viineissä ovat Chardonnay ja Pinot Noir. 

Pongráczin kuohuviinit ovat saaneet mainetta ja palkintoja, niin  kansainvälisesti , kuin kotimaassammekin. Ne ovat yksi merkittävimmistä uuden maailman samppanjan haastajista.  

Pongráczin kuohuviineistä tulee kertomaan viinitekijä Matthys Botes. Hän on valmistunut enologiksi Stellenboschin yliopistosta ja työskennellyt ennen liittymistään Pongráczin tiimiin Australiassa ja Yhdysvalloissa.  

Maistettavat kuohuviinit: 

Pongrácz Méthode Cap Classique Brut 

Pongrácz Blanc de Blancs Méthode Cap Classique Brut 

Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut 

Pongrácz Desiderius Vintage Brut 

Kuohuviineille iltapala 

Illan osallistumismaksu on 33 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628  viimeistään 16.10, jolloin myös maksun on oltava Winecellarsin tilillä FI44 4055 00100029 84. 

JÄSENILTA KESKIVIIKKO 6.11. KLO 18:00: KREIKKA - TRENDIKÄS VIINIMAAILMAN KLASSIKKO

Kreikka on vanhimpia viinimaita ja tärkeimpiä etappeja viinin matkalla lasiimme. Nuoremman sukupolven viljelijöiden myötä maa on jälleen trendikäs ja palauttanut viineihinsä huippulaadun. Huolimatta viinituotannon uudistamisesta kunnioittavat tuottajat maan ainutlaatuisia perinteisiä lajikkeita. Vierailemme viinien myötä mantereen lisäksi myös Kreikan vulkaanisilla saarilla. Illan aikana laseissamme perinteisistä lajikkeista valmistettua kuohuvaa, valko-, rosé- ja punaviiniä, sekä jälkiruokaviiniä.  Maistettavana kahdeksan viiniä. Viineille kreikkalaistyylinen iltapala.  

Teemaan johdattaa ja viinit maistattaa viinipastori Juha Rantala  

Illan osallistumismaksu on 69 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628  viimeistään 30.10, jolloin myös maksun on oltava Winecellarsin tilillä FI44 4055 00100029 84. 

JÄSENILTA EXCLUSIVE TIISTAI 3.12. KLO 18:00: GEORGIA – VIININ ALKUKOTI 

Georgian viinikulttuuri on yli 8000 vuotta vanhaa ja Georgia on tunnustettu alueeksi, jossa viiniä on tehty ensimmäisenä maailmassa. Georgian perinteinen qvevri-amforoilla tehtävä viininkypsytystapa on ollut UNESCO:n kulttuuriperintölistalla vuodesta 2013 lähtien.  Neuvostoaikojen teollisesta bulkkituotannosta viinituotanto on muuttumut kokeelliseksi perinteisiä menetelmiä hyödyntäväksi pientuottamiseksi, minkä tuotoksia viedään eurooppalaisiin huippuravintoloihin. 

Tastingissa mukana todellisia harvinaisuuksia Georgiasta, joita tuotetaan vain joitain tuhansia pulloja. Pheasant Tears aloitti 2000-luvun alussa perinteisten menetelmien tuomisen laatuviinien tekemiseen.  Iago on käsityöllään tuonut uusia innovaatiota viineihin ja sen viinejä voi nauttia huippuluokan Michelin-ravintoloissa Euroopassa. Alaverdin luostari tunnetaan yli tuhannen vuoden historiastaan ja siellä on palattu viinien tekemiseen.  

Maisteltavat viinit:  

Kuohuviini: 
Badagoni Maestro Brut 

Valko- ja oranssiviinit 
Tbilvino Rkatsiteli 2023 
Iago Chinuri 2014 
Terra Kisi Khikvi 2019  
Pheasant Tears Chinuri  2017 

Punaviinit 
Tegura Ojaleshi 2021 
Baasi Saperavi 2018 
Gkekhuri Saperavi 2021 
Alaverdi Monastery Saperavi 2015 

Borjomi Mineraalivesi 

Viinien kanssa georgialainen iltapala

Viinit on kerännyt ja tastingin pitää Georgiassa matkaa tehnyt osakaspariskuntamme Susanna Ahokas ja Janne Kallunki. 

Illan osallistumismaksu on 95 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628. Ohjeet ilmoittautumisen jälkeen. Paikkoja rajoitetusti!