Skip to content

Tasting-paketit

Viinien maistatus osaksi juhlienne ohjelmaa.

Viinitastingit

Teemoihin johdattaa, viinit maistattaa ja tarinat kertoo pitkän kokemuksen viinimaailmasta omaava viinipastori Juha Rantala. Tastingien ote elämyksellinen ja keskusteleva. Kesto noin 2-2 ½ tuntia.

Tastingit järjestetään Suomen ensimmäisellä viinikellarilla, tunnelmallisella Winecellarsilla Kalevankatu 9:ssä.

Teemoihin mahdollista liittää niitä tukeva reilu iltapala tai ne voidaan toteuttaa viini-illallisena.

Tastingit sopivat niin yksityisille ystäväporukoille, viinikerhoille ja harrastajille, kuin yritysten illanviettoon tai tyky-päiviin.

Pyydä tarjous: info@winecellars.fi tai soita 044 982 8628 Juha

Viinitastingien teemoja

Kevään ja kesän kuohuvat klassikot

Kun kevätaurinko alkaa paistaa tekee mieli lasiin yhä useammin raikasta kuohuvaa. Myös ruokamme vaihtuvat kevään ja kesän myötä kevyempiin, joille kuohuviini on mainio vaihtoehto. Illan aikana maistamme laadukasta kuohuvaa Ranskasta, Italiasta, Espanjasta ja Englannista, sekä uuden maailman haastajan. Pohdimme kuohuville sopivat ruoat kevään ja kesän makumaailmasta. Löydä suosikkisi kevään ja kesän kupliviin juhliin.

Pinot Noir – viinimaailman diiva

Pinot Noir on arvostetuimpia punaisia lajikkeita. Se on viinimaailman diiva, joka vaatii paljon kasvupaikalta, viljelijältä ja viinitekijältä, mutta saadessaan arvoistaan kohtelua se palkitsee ja lasissamme on jotain ainutlaatuista. Punaviinien lisäksi Pinot Noir on oleellinen osa samppanjaa ja laadukkaita kuohuviinejä taipuen myös roséksi. Maistamme Pinot Noirista valmistetun kuohuvan, rosén ja kolme eri puolilta maailmaa tulevaa punaista. Itsetietoisena ja tyylikkäänä Pinot Noir on usein hieman vaativampi sovittaa ruoalle, mutta onnistuessaan tarjoaa se mitä hienointa liittoa.

Italia: viinimaiden kuningatar

Tastingin aikana tutuiksi tulevat Italian ihastuttavan monipuoliset viinit. Perehdymme Italian eri viinialueisiin, klassisiin lajikkeisiin ja viinityyppeihin, sekä uusimpiin trendeihin. Esiin nousee myös Italian eri alueiden omaleimainen ja rehevä ruokakulttuuri.

Viinin tie

Viini on ilahduttanut ihmiskuntaa jo 8000 vuotta, mutta millaisen matkan ja kenen kanssa viiniköynnös on kulkenut. Maistelemme viiniä sen alkukodista Kaukasukselta, kreikkalaisten ja roomalaisten, sekä luostarien jäljiltä. Mukana viinimaailman perinteisimpiä lajikkeita, jotka ovat jälleen trendikkäitä. Illan aikana elämyksellistä tarinaa viinin matkasta meidän lasiimme.

Juusto ja viini-ilta

Juusto ja viini saavat yhdessä aikaan ainutlaatuisen nauttivan yhdistelmän. Tutustumme juuston ja viinin liittoon ja yhdistelemme erityyppisiä viinejä ja juustoja hakien liittoa ”made in heaven”. Pohdimme myös juuston paikkaa aterialla, tarjoilua ja juustolle sopivia lisäkkeitä. Illan aikana maistat viittä juustoa ja viittä viiniä.